Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

’De eerlijkheid gebiedt te zeggen: zo’n certificeringstraject is eigenlijk best leuk.’

Op 7 mei 2020 geplaatst door

‘In het begin dacht ik, moet dat nou allemaal? Is dit niet het begin van een heleboel bureaucratie, terwijl juist het sociaal werk zich onderscheidt door zaken aan te pakken in plaats van te blijven steken in regels en procedures?’
Aldus begint Marco van Westerlaak (directeur-bestuurder Welzijn West Betuwe) zijn bijdrage aan een aansprekende “hand out” over de certificering van zijn organisatie. Maar: ‘Gelukkig viel het allemaal reuze mee. Het traject zorgt ervoor dat medewerkers en vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan over hoe het werk uitgevoerd wordt en belangrijker nog, discussiëren over hoe het nog beter kan. Het zorgt ervoor dat afspraken, die al lang geleden gemaakt zijn, op papier gezet worden. Het geeft een beeld van hoe breed en hoe mooi het welzijnswerk is. Het zet de organisatie aan het werk om de lat nóg hoger te leggen.

En dat maakt mij als directeur-bestuurder heel trots. Trots dat ik onderdeel mag zijn van een organisatie waarin iedereen met passie werkt, waarin meer dan 500 vrijwilligers hun vrije tijd besteden aan het ondersteunen van hun medemensen, een organisatie waarin kwaliteit vanzelfsprekend is. In 2019 zijn we begonnen met het traject dat tot de certificering leidt. Er is vanaf het begin geen twijfel geweest dat we het succesvol zouden afronden. Als je om je heen kijkt, straalt bij Welzijn West Betuwe de kwaliteit van de vrijwilligers en medewerkers af. Het fijne aan certificering is dat het nu officieel is en heel Nederland het weet. Daar kan iedereen in West Betuwe trots op zijn.’

Verder in de hand out ook een handige uitleg over het doel van en de werkwijze rond het Kwaliteitslabel.

  • Lees de hele hand out hier
  • Zelf ook net het Kwaliteitslabel behaald? Dan is deze hand out een mooi voorbeeld van hoe je dat aan de buitenwereld kunt laten weten.
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten