Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Protocollen voor heropening peuteropvang vanaf 11 mei

Op 30 april 2020 geplaatst door

In samenspraak met Sociaal Werk Nederland en de branches in de kinderopvang, de ouderverenigingen, de werknemers en het ministerie van SZW, hebben BMK en BK een protocol opgesteld dat gehanteerd kan worden bij de openstelling van de kinderopvang vanaf 11 mei.

Dit protocol is ook bedoeld voor de geharmoniseerde peuterspeelzalen, oftewel de kortdurende peuteropvang. Naar aanleiding van dit protocol heeft het Landelijk Overleg Peuteropvang (LOP) van Sociaal Werk Nederland aanvullend een aantal punten aan de orde gesteld, die van belang kunnen zijn bij de openstelling van de peuteropvang. Enkele leden van het LOP hebben ook hun heropeningsplan beschikbaar gesteld. Waarvoor hartelijk dank!! Zie de bijlagen bij dit artikel.

Suggesties en opmerkingen naar aanleiding van het protocol en deze notitie kunt u sturen naar Ernst Radius, adviseur Sociaal Werk Nederland, radius@sociaalwerk.nl.

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten